Altijd veilig betalen
14 dagen retourrecht
Gratis verzending vanaf € 75,- binnen NL

Onze molentjes, een verdraaid goed design.

“Wij zijn een merk van Nederlandse bodem en geschikt voor iedereen die ervan houdt om kleur en stijl op een harmonieuze manier te combineren binnen elke leefomgeving.”

De oorsprong.

Op het eerste gezicht denk je misschien dat de blauwe ruit van JP Living gewoon een patroon is als elk ander – ruiten met een frisse en harmonieuze kleurstelling die er geweldig uitziet.

Ons kenmerkende (molen)patroon vindt zijn oorsprong echter bij een typisch Nederlands icoon; de windmolen. In het patroon zijn de wieken van windmolens te herkennen die onderlinge verbondenheid met elkaar symboliseren. De donkerblauwe vlakken zijn een grafische weergave van de akkers, (tulpen)velden en polders die Nederland zo herkenbaar maken vanuit de lucht. De lichtblauwe zigzag-lijnen die ertussendoor lopen (van onder naar boven) refereren aan de vele rivieren en sloten.

Een gepatenteerde samenstelling.

Een echt Nederlands patroon dat veel informatie bevat en toch gemakkelijk oogt. “Mill Check” is niet zomaar een patroon, het is een design dat JP Living definieert.

Het JP Living-ruitjespatroon (Mill Check), -naam en -logo zijn geregistreerd via www.intellectueeleigendom.nl te Utrecht, wat betekent dat enkel JP Living het exclusieve recht heeft om het patroon en logo op zijn producten, verpakkingen, websites en aanverwante zaken te gebruiken.

Leuk om te weten.

In de tijd dat er nog geen (smart)telefoons en internet waren gaf de molenaar berichten door aan zijn directe omgeving d.m.v. de wieken van de molen op een bepaalde manier vast te maken. Er zijn verschillende soorten wiekstanden die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Om de wiekstanden te bekijken moet je vóór de molenwieken staan, met je gezicht naar de wieken toe. De wiekstanden kunnen echter per regio verschillen.

Bij de molens in ons patroon staan de wieken exact in een hoek van 45 graden, die aangeeft dat de molen in de lange ruststand staat. Hiermee gaf de molenaar bijvoorbeeld aan dat hij op vakantie was.

Gedreven door het verlangen om te creëren.

Onze producten zijn niet langer alleen beschikbaar in de originele blauwe ruit. Je kunt nu ook kiezen voor één van de andere kleuren of dessins om je omgeving te personaliseren. Zo is patroon Mill Check nu ook verkrijgbaar in de kleuren Navy, Warm Grey en in een frisse duotone uitvoering, genaamd Melon.

Bij JP Living zijn we altijd op zoek naar nieuwe producten en unieke dessins. Alles wat we maken wordt met uiterste precisie, liefde en aandacht gecreëerd.