Altijd veilig betalen
14 dagen retourrecht
Gratis verzending vanaf € 75,- binnen NL

Sokken van bamboe en gerecycled polyester.

Less is more.

In een wereld die steeds materialistischer wordt, is het maken van keuzes voor materialen uiterst belangrijk. De sokken van Slopes and Town zijn daarom met zorg gemaakt, met het gebruik van natuurlijke bamboevezel en polyester van gerecyclede PET flessen. Deze ReNEW recycling technologie verbruikt minder middelen (water, energie, etc.) dan de productie van nieuw polyester uit ruwe olie. Dit helpt uiteraard ook de hoeveelheid van plastic afval te verminderen.

Een paar feiten over bamboe.

De bamboeplant kan onaangetast door insecten en ander ongedierte groeien, zelfs zonder het gebruik van pesticiden. De plant produceert namelijk een toxine genaamd bamboe “kun”, die ongedierte weert. Bamboe kun is giftig voor plagen, maar volledig veilig voor mensen en (huis)dieren. Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld, vergt erg weinig water en geen bemesting. Bamboe absorbeert vijf keer meer koolstofdioxide en produceert 35% meer zuurstof dan een soortgelijke groep bomen.

Eigenschappen van bamboe kleding.

Textiel gemaakt van bamboevezels is super absorberend, ademend, erg zacht en geschikt voor alle temperaturen (houdt je voeten warm in de winter en koel in de zomer). Alle sokken van Slopes and Town zijn gemaakt van bamboegaren en geproduceerd volgens het OEKO-TEX® Standaard 100 certificaat. Deze standaard garandeert textiel dat vrij is van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Bovendien worden voor de meeste componenten van dit product biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen gebruikt.

Een origineel cadeau.

Heb je geen inspiratie voor het vinden van een origineel cadeau? Geef ze eens een giftbox van Slopes and Town. De verschillende sets zijn voorzien van 4 paar bamboe sokken, 2 paar bamboe sokken met een fles van 20 cl ambachtelijke gin of 1 paar bamboe sokken met een bijpassende elastische riem. De giftboxen zijn natuurlijk voorzien van een (gerecycled) papieren verpakking.

Elastische riemen van gerecycled polyester.

Nu ook verkrijgbaar; riemen van Slopes and Town. Deze riemen zijn elastisch en hebben geen gaten zoals een traditionele riem dat heeft. In plaats daarvan kun je deze riem op elke gewenste plek vastzetten voor een perfecte pasvorm. Ze zijn allemaal voorzien van een matte zilverkleurige gesp en details van leer met ingeprent logo. Welke riem past het beste bij jouw sokken?