Voordelen van een zitbal

Gepubliceerd door Joep op

Veel gezondheidsexperts raden mensen aan om een ergonomische zitbal te gebruiken, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een zitbal? In deze blog zullen we op die vraag wat dieper ingaan.

Het eerste voordeel van een zitbal is dat je niet star zit en dat je je lichaam constant moet corrigeren waardoor je de core-spieren (buik, rug en bekken) beter traint en sterker maakt. Dit zorgt er ook voor dat je lichaam een juiste zithouding aanneemt die minder belastend is voor je nek en rug. Let er wel op dat je de bal voldoende oppompt. Zo voorkom je dat je te ver doorzakt en een verkeerde houding aanneemt. Verder verbetert het gebruik van een zitbal ook je balans en draagt deze bij aan een betere stabiliteit van je bekken.

Lui onderuitzakken is er niet bij, want je hebt immers geen rugleuning. Dit zorgt er dan weer voor dat je hersenen zich langer en beter kunnen concentreren, wat je werkprestaties ten goede komt.

Zitballen bekijken

Een ander belangrijk voordeel van het zitten op een zitbal is dat je (ongemerkt) calorieën verbrandt, omdat je lichaam constant licht in beweging blijft. Wil je nog meer calorieën verbranden? Gebruik de zitbal dan als workout bal en vergroot de moeilijkheidsgraad tijdens het planken of crunches en train tegelijkertijd je balans.


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.