Altijd veilig betalen
14 dagen retourrecht
Gratis verzending vanaf € 75,- binnen NL

Het onderhouden van je product(en)

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je nieuwe aankoop geven we je hier alvast wat algemene tips m.b.t. onderhoud, reinigen en wasvoorschriften. Wil je meer specifieke informatie lezen over een bepaald product? Bij elk product hebben wij een tabblad “Extra informatie” toegevoegd. Dit tabblad geeft je o.a. meer informatie over het onderhoud en eventuele wasvoorschriften die horen bij dit product.
Het gebruik van wasverzachters
Over het algemeen raden wij het gebruik van wasverzachters af. Wasverzachters creëren een vetlaagje over je kleding waardoor de was zachter aanvoelt, maar zorgen er ook voor dat je kleding minder goed ‘ademt’. Dit is niet goed voor je huid en kan zorgen voor huidirritaties en zelfs eczeem. Daarnaast nemen kledingstukken die met een wasverzachter zijn behandeld, minder goed (transpiratie)vocht op.
Gebruik altijd een vloeibaar wasmiddel
Veel mensen wassen hun kleding en badtextiel tegenwoordig op een lagere temperatuur. Dit spaart niet alleen geld, maar is ook beter voor ons milieu. Een vloeibaar wasmiddel lost beter op in de wasmachine bij lagere temperaturen. Daarbij zijn poedervormige wasmiddelen vaak voorzien van bleekmakers die de kleuren van het wasgoed en onderdelen van je wasmachine kunnen aantasten. Wij raden onze klanten dus altijd aan om een (goede kwaliteit) vloeibaar wasmiddel te gebruiken.
Het gebruik van een wasdroger
Wij raden onze klanten aan om het gebruik van een wasdroger zoveel mogelijk te beperken met uitzondering van handdoeken en theedoeken. Ook hier spelen de factoren kostenbesparing en het milieu een rol, maar ook leidt het veelvuldig gebruiken van een droger tot snellere slijtage en krimpen van je kleding. Was daarom liever met veel water en laat je wasmachine op lagere toeren centrifugeren. Laat schone was niet te lang (nat) in de wasmachine liggen, maar hang deze meteen aan een drooglijn of droogrek. Op deze manier blijven kleuren langer mooi, beperk je slijtage en zal je wasgoed minder kreuken.
Snel antwoord op je vraag
Vrijwel alle textielproducten in onze webshop zijn voorzien van een label met wasvoorschriften en/of wassymbolen. Wat deze symbolen precies betekenen kun je hier lezen.
Klantenservice
Bekijk de veelgestelde vragen
Heb je ergens hulp bij nodig?
Neem dan gerust contact op met onze klantenservice